Mexický salát

8 – 10 porcí

4 zelené papriky, 2 salátové okurky, 2 celery, 400 g vařených luštěninových fazolí, ½ lžičky soli, špetka pepře, 3 lžíce vinného octa, špetka chilli, 5 lžic oleje

Papriky rozpůlíme, zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Salátové okurky oloupeme, rozpůlíme podélně a nakrájíme na malé kostičky. Celer na kořenovém konci odřízneme a jemné listy dáme stranou. Celer opláchneme a také nakrájíme na kostky. Fazole necháme odkapat. Sůl smícháme s pepřem, vinným octem, chilli a olejem a všechny přísady tím zalijeme. Celerovými listy salát vou a 2 lžícemi zeleninového vývaru a tím vším salát zali- posypeme, přikryjeme a 30 minut necháme v chladničce odležet.

Doba přípravy: 1 hod. 20 min.

Related Posts

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

[caption id="attachment_3768" align="alignright" width="300"] Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem[/caption] Ingredience: 2 salátové okurky, 400g kuřecích prsou (2 větší
Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

[caption id="attachment_3676" align="alignright" width="282"] Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem[/caption] Ingredience: 3 hrsti rukoly, 150g listového špenátu čerstvého, 1
Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

[caption id="attachment_3160" align="alignright" width="300"] Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem[/caption] Ingredience: 1 kapr(2-3kg), citron, pomeranč, sůl, pepř, 1 lilek,