Domácí habanossi

Domácí habanossi

Domácí habanossi
Domácí habanossi

Suroviny

  • Skopová střeva v kalibru 20-22 mm
  • 1 kg hovězí přední
  • 1,3 kg ořezky z libového vepřového (poměr 70 ku 30)
  • 1,2 l studené vody
  • 1,5 kg libového vepřového
  • 1,5 kg vepřových laloků
  • 3,5 kg vepřového boku v poměru maso x tuk 50 na 50
  • Koření na 10 kg Habanossi
  • 200 g rychlosoli
  • 100 g kořenící směsi na Habanossi
  • 5 g kutrovací přípravek

 

Pracovní postup

  • Maso pomeleme na strojku s otvory o velikosti 3 mm a důkladně jej promícháme s hodně studenou vodou a kořenící směsí
  • Masovou směs nacpeme do připravených skopových střívek
  • Klobásy necháme odležet v chladnějším prostředí optimálně po dobu 12 hodin
  • Domácí klobásky habanossi udíme v elektrické udírně při teplotě kolem 70 °C po dobu 8 hodin
  • V další fázi snížíme teplotu na cca 40 °C a udíme další 4 hodiny
  • Fotky z uzení v elektrické udírně Borniak

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *