Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg

  • 1,2 kg libového hovězího (naloženého)
  • 1 kg hovězích výřezů
  • 1 kg hovězí kýty (mladší maso)
  • 0,8 kg soleného libového vepřového
  • 1 kg tuhého krčního špeku
  • 0,5 kg hovězího brátu (spojka z velmi najemno namletého masa)

Suroviny na kořenící směs

  • 10 g mletého černého pepře
  • 4 g jemně mletého kmínu
  • 1 g kardamomu
  • 1 g koriandru
  • 70 g utřeného česneku

 

Pracovní postup

  • Maso pomeleme na strojku s otvory o 3 milimetrech
  • Přidáme půl kila hovězího prátu a okořeníme
  • Poté vše důkladně promícháme a hotovou směs narážíme do připravených střívek (⌀ 4 cm)
  • Salámy udíme v elektrické udírně při teplotě kolem 70 až 75 °C po dobu 8 hodin
  • Nakonec salámy pověsíme do průvanu a necháme je cca 2 až 3 týdny a necháme je vyschnout a zatvrdnout
  • Uzeno na udírně Weber Smoker

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *