Ingredience: 1 losos (cca. 2kg), plechovku sterilovaného kopru nebo 40g čerstvého, 1citron, kadeřavá petržel, sůl, pepř, olivový olej, 3 červené papriky
Postup: Lososa si nejprve vykostíme, očistíme a zbavíme kůže. Očištěného lososa rozkrájíme na filety o váze 150g. Takto připravené filety vložíme do misky. K masu přidáme kopr (při použití sterilovaného nejprve kvalitně přecedíme), nasekanou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme opepříme. Papriky ,nakrájené na plátky přidáme také k masu, aby pochytili vůni kopru. Vše promícháme a zakápneme olivovým olejem a necháme 1,5hodiny v chladu. Poté maso vyjmeme, očistíme utěrkou a vkládáme na rozpálený gril kde grilujeme 4-5 minut z obou stran. Papriky grilujeme pouze 2 minuty z každé strany.
© Maksim Shebeko – Fotolia.com
Vhodná příloha: šťouchané brambory, pečivo