Ingredience: 300 g bílých klobás, sůl, mletý bílý pepř, olivový olej, citrónová šťáva, 300 g kukuřice
Postup: Mnoho lidí ohrnuje nos nad tím, že by měli grilovat v uvozovkách obyčejné bílé klobásy. Kdo takto uvažuje, tak dělá velkou chybu. Bílé klobásy vynikají jednou z nejlepších chutí, co se týká uzenin, ale to je samozřejmě věc názoru. Dnes si vysvětlíme poměrně jednoduchý recept. Klobásy si tedy nejprve předpřipravíme. Všichni víme, že když je kupujeme, jsou zatočené ve spirále, tudíž je musíme upravit do tvaru klobás. Posléze si připravíme směs na potírání – olivový olej, sůl, bílý mletý pepř a citrónová šťáva. Někomu může tato marináda připadat velmi jednoduchá, ale nemusí být vždy bohatá. Kukuřici si očistíme a omyjeme. Jak klobásy, tak i kukuřici pokapeme olivovým olejem a klademe na rozpálený gril, přičemž grilujeme po všech stranách. Připravenou směsí obě suroviny v průběhu procesu několikrát potíráme dle potřeby. Hotové si dáme na talíř a můžeme podávat s různými typy příloh.
Vhodná příloha: pečivo, kysané zelí