Ingredience: 1,5kg vepřových žebírek, 100ml červeného vinného octa, 60g cukru, 1 chilli paprička, pepř sůl, voda
Na marinádu: 10ml hořčice, 100ml kečupu, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, snítka tymiánu, olej
Postup: Do velkého hrnce si nalijeme vodu, ocet, přidáme sůl, pepř, cukr, chilli papričku a přivedeme k valu. Vepřová žebra necháme v této vodě uvařit doměka. Poté žebra vyjmeme a necháme zchladnout. Do misky si mezitím připravíme marinádu z hořčice, kečupu, worcesterové omáčky, nasekaného tymiánu, soli, pepře a oleje. Touto směsí potřeme žebra a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 5 minut z každé strany a stále potíráme marinádou.Před podáváním grilovaná žebra rozdělíme na porce a ještě jednou potřeme.
© David Smith – Fotolia.com
Vhodná příloha: salát Coleslaw, toastový chléb