Telecí plátky

4 telecí plátky (á 180 – 200 g), 8 lžic oleje, trochu míchaného koření, sůl.

Telecí plátky jsou ideální surovinou pro grilování, neboť je lze nakrájet daleko   rovnoměrněji, než je tomu např. u jiných druhů masa. Plátky připravíme stejným způsobem jako telecí kotlety (viz předchozí předpis). Naolejované porce pak grilujeme na horkém roštu celkem jen 6 – 7 minut. Již po této velmi krátké době by mělo být telecí maso zcela propečené (viz zkoušku propečenosti na str. 71). Během grilování jednotlivé plátky potíráme zbylým olejem. Solíme až těsně před podáváním na stůl.

Doba přípravy: 20 minut.

Related Posts

Grilovaná telecí roláda

Grilovaná telecí roláda

[caption id="attachment_4808" align="alignright" width="300"] Grilovaná telecí roláda[/caption] Ingredience: 300 g telecího masa, olivový olej, sůl, šunka, sterilovaný hrášek, vejce, větvička
Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa

Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů mletého masa

[caption id="attachment_3573" align="alignright" width="300"] Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa[/caption] Ingredience: 250g hovězího masa, 250g vepřového bůčku, 250g krůtího