Ingredience: 300 g vepřových žeber, slunečnicový olej, sůl, bílé víno, cukr, česnek, strouhaný kokos, lilek, rajčata, žampiony, cibule, sterilovaná čočka, sterilované fazole, rajský protlak, směs provensálských bylinek, zeleninový vývar – ne z kostky, máslo, vejce, bílý jogurt, mletý pepř, tvrdý sýr
Postup: Poměrně zvláštní recept, ale nikterak složitý. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto ingrediencí – slunečnicový olej, sůl, bílé víno, cukr, utřený česnek, strouhaný kokos. V této směsi necháme žebírka přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vložíme, přičemž grilujeme zprudka z obou stran. Hotová vepřová žebra si vyndáme na talíř a půjdeme k příloze. Ta bude tak trochu středomořská. Lilek, rajčata a žampiony si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Lilek si nakrájíme na plátky, osolíme a necháme ho asi dvacet minut odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme sterilovanou čočku, sterilované fazole, na plátky nakrájené žampiony, rajčata nakájená nadrobno, rajský protlak, směs provensálských bylinek a mírně podlijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a provaříme asi deset minut. Plátky lilku si osušíme, protože tzv. pustily a usmažíme na oleji z obou stran. Pekáč si vymažeme máslem, dáme do něj lilky a zeleninovou směs, což střídáme tak dlouho, dokud není pekáč plný. Zalijeme vejci rozšlehanými s bílým jogurtem, solí a mletým pepřem, posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
Vhodná příloha: zapečená zelenina