Ingredience:
1,5 kg panenky
1/3 hrnku čerstvé česnekové a bylinkové pasty
Čerstvá česneková a bylinková pasta:
4 stroužky česneku, mletý
2 lžíce namleté rozmarýny
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekané čerstvé máty
1 lžička soli
1/2 lžičky černého pepře
Detaily receptu:
V malé misce všechno promíchejte, dokud to nezíská konzistenci pasty.
Maso opláchněte pod studenou vodou a pak vysušte. Dejte na pečící papír a potřete pastou. Nechte odpočinout při pokojové teplotě půl hodiny.
Mezitím nastartujte vajíčko. Jakmile bude uhlí rozpálené, dejte na něj ve spirále špalíky z pekanového dřeva.
Teplotu stabilizujte na 120°C.
Maso dejte přímo na gril a dělejte nepřímo. Uďte panenku hodinu a půl až dvě a půl hodiny, dokud nebude teplota nejsilnějšího masa 70°C.
15 minut nechte odpočinout, než budete krájet na plátky.