Vepřová panenka uzená na pekanovém dřevě

Vepřová panenka uzená na pekanovém dřevě

Ingredience:

Vepřová panenka uzená na pekanovém dřevě
Vepřová panenka uzená na pekanovém dřevě

1,5 kg panenky

 1/3 hrnku čerstvé česnekové a bylinkové pasty

Čerstvá česneková a bylinková pasta:

4 stroužky česneku, mletý

2 lžíce namleté rozmarýny

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce nasekané čerstvé máty

1 lžička soli

 1/2 lžičky černého pepře

Detaily receptu:

V malé misce všechno promíchejte, dokud to nezíská konzistenci pasty.

Maso opláchněte pod studenou vodou a pak vysušte. Dejte na pečící papír a potřete pastou. Nechte odpočinout při pokojové teplotě půl hodiny.

 Mezitím nastartujte vajíčko. Jakmile bude uhlí rozpálené, dejte na něj ve spirále špalíky z pekanového dřeva.

Teplotu stabilizujte na 120°C.

Maso dejte přímo na gril a dělejte nepřímo. Uďte panenku hodinu a půl až dvě a půl hodiny, dokud nebude teplota nejsilnějšího masa 70°C.

15 minut nechte odpočinout, než budete krájet na plátky.

Related Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *