Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, čokoládová poleva nebo čokoláda na vaření – v tom případě ještě máslo, brambory, niva, petrželka
Postup: Možná se hodně lidí bude divit, ale vepřové maso, respektive marináda na něj, bude dělaná i s pomocí této sladké pochoutky, kterou mají rádi po celém světě. Nejedná se přímo o čokoládu, ale spíše o polevu, i když je možné mít čokoládu na vaření, avšak s polevou je to jednodušší. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Přejdeme k marinádě – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika a čokoládová poleva. Ta by tedy měla být koupená, ale pokud někdo chce, může si ji vyrobit i doma. Stačí k tomu čokoláda na vaření, kterou dáme do hrnce spolu s máslem a mícháme ve vodní lázni, dokud se nerozpustí. V této marinádě necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a připravíme si přílohu. Jelikož je to sladké jídlo, i když maso, tak se to trochu srazí bramborami. Ty si uvaříme v osolené vodě ve slupce. Následně je rozpůlíme a vnitřek vydlabeme. Do brambor vložíme nakrájenou nivu a posypeme ještě petrželkou. Nyní je můžeme dát do trouby nebo na grilovací tác na gril, a to tak dlouho, dokud se niva nerozpustí.
Vhodná příloha: brambory