Ingredience: 300 g kuřecího a vepřového masa, sůl, olivový olej, plnotučná hořčice, med, česnek, grilovací koření, máslo, muškátový květ, rajský protlak, bílý jogurt, zakysaná smetana, plnotučná hořčice, vejce, tvaroh, cibule, meruňkový džem, sterilované okurky
Postup: Nyní se asi někdo zarazí, ale v podstatě jde o dva druhy grilovaného masa v marinádě, které se budou v tomto receptu připravovat za doplnění příloh v podobě omáček. Tak se na to podíváme. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nejprve si připravíme marinádu na kuřecí maso – olivový olej, sůl, plnotučná hořčice a med. Marinádu na vepřové použijeme z těchto přísad – olivový olej, sůl, česnek, grilovací koření, rozpuštěné máslo, muškátový květ a rajčatový protlak. Každé maso dáme do té jeho marinády a necháme v nich přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso na něm vložené grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a nachystáme si omáčky. Smícháme si bílý jogurt, zakysanou smetanu, sůl, plnotučnou hořčici a natvrdo uvařený žloutek. Promícháme a máme jednu hotovou. Nyní ke druhé. Smícháme si tvaroh, najemno nasekanou cibulku, sůl, meruňkový džem a jemně nakrájenou sterilovanou okurku. Obě omáčky si důkladně promícháme a můžeme podávat k masu. Maso se namáčí do připravených omáček a zakusuje s pečivem. Kdo chce, může si omáčky kombinovat, není to tak, že by se kuřecí či vepřové muselo namáčet do té jedné.
Vhodná příloha: omáčky, pečivo