Ingredience: 8 plátků celozrnného pečiva na sendviče a toasty, 1 větší červená řepa, 1 avokádo, hrst rukoly, 100g kozího sýra, 4 plátky sušené šunky, 4 lžičky domácí majonézy, sůl, pepř, 6 oliv, 100 ml červeného vína, 1 citron
Postup: nejprve si připravíme avokádo a červenou řepu na marinování. Červenou řepu nakrájíme na plátky silné 0,5-0,7mm a vložíme do misky. Misku pak zakápneme červeným vínem a necháme uležet. Avokádo si také nakrájíme na plátky a vložíme do misky. Olivy nasekáme na jemno a utřeme s trochou soli. Utřené olivy rozetřeme na avokádo a necháme také uležet. Rukolu opláchneme a zakápneme citronovou šťávou. Plátky červené řepy a avokáda vložíme na gril a z každé strany grilujeme na středně velkém plameni 6 minut. Půl minuty z každé strany také necháme opéct i pečivo na sendviče. Spodní část sendviče potřeme majonézou, poklademe rukolou, dáme plátek řepy, plátek šunky, avokádo a kozí sýr. Vše pak přiklopíme vrchním pečivem a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: bez přílohy