4 velká jablka, 8 lžiček másla, 9 lžic cukru, 4 lžičky strouhaných ořechů, 1/8 litru smetany na šlehání.
Jablka omyjeme a vyřízneme z nich jádřince až asi do 2,5 cm od spodní části. Každé postavíme na čtverec z dvojitého alobalu. Do středu každého jablka vložíme lžičku másla, 2 lžíce cukru a další lžičku másla. Potom jablka pevně zabalíme do alobalu. Grilujeme ve středním žáru 25 – 30 minut, dokud nezměknou. Jablka musejí stát, aby náplň nevytekla. Podáváme je se šlehačkou (oslazenou 1 lžící cukru) a nastrouhanými oříšky.
Doba přípravy: 1 hod.
Jablka je možno plnit směsí 2 lžic cukru s ¼ lžičky skořice nebo zdobit šlehačkou, do které jsme přidali skořici.