Jablka s karamelem (v alobalu)

4 velká jablka, 8 lžiček másla, 9 lžic cukru, 4 lžičky strouhaných ořechů, 1/8 litru smetany na šlehání.

Jablka omyjeme a vyřízneme z nich jádřince až asi do 2,5 cm od spodní části. Každé postavíme na čtverec z dvojitého alobalu. Do středu každého jablka vložíme lžičku másla, 2 lžíce cukru a další lžičku másla. Potom jablka pevně zabalíme do alobalu. Grilujeme ve středním žáru 25 – 30 minut, dokud nezměknou. Jablka musejí stát, aby náplň nevytekla. Podáváme je se šlehačkou (oslazenou 1 lžící cukru) a nastrouhanými oříšky.

Doba přípravy: 1 hod.

Jablka je možno plnit směsí 2 lžic cukru s ¼ lžičky skořice nebo zdobit šlehačkou, do které jsme přidali skořici.

Related Posts

Grilované broskvové půlky

Grilované broskvové půlky

[caption id="attachment_4973" align="alignright" width="300"] Grilované broskvové půlky[/caption] Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, mandle, vanilková zmrzlina, smetana ke šlehání 33
Grilované plátky ananasu

Grilované plátky ananasu

[caption id="attachment_4970" align="alignright" width="300"] Grilované plátky ananasu[/caption] Ingredience: ananas, slunečnicový olej, sůl, voda, rum, mletá skořice, cukr, máslo, koňak, zakysaná
Grilované banánové plátky

Grilované banánové plátky

[caption id="attachment_4967" align="alignright" width="300"] Grilované banánové plátky[/caption] Ingredience: banány, slunečnicový olej, sůl, med, vaječný likér, hořká čokoláda, rum, mletá skořice,
Karamelový banán

Karamelový banán

[caption id="attachment_4960" align="alignright" width="300"] Karamelový banán[/caption] Ingredience: banány, máslo, cukr, slunečnicový olej, sůl, cibule, bílé víno, plnotučná hořčice, rajský protlak