Salát „Napoli“

450 g mrazené mrkve s hráškem, ½ lžičky soli, 3 vejce, 2 šálky zelených fazolek z konzervy, 30 zelených oliv, 1 šálek majonézy, 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky, 3 lžíce smetany, špetka soli, pepře, mleté papriky a cukru, 1 lžička citrónové šťávy

Mrkev s hráškem vsypeme do ¼ l osolené vody a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 8 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Zelené fazolky necháme odkapat. Olivy nakrájíme na kolečka. Rozmraženou zeleninu podusíme. Dvě vejce nakrájíme na kostičky a třetí vejce na osminky. Salátovou majonézu smícháme s petrželkou nakrájenou nadrobno, smetanou, solí, pepřem, mletou paprikou, cukrem, citrónovou šťávou a 2 lžícemi zeleninového vývaru a tím vším salát zalijeme. Salát zdobíme osminkami vajíčka natvrdo.

Doba přípravy: 35 min.

Related Posts

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

[caption id="attachment_3768" align="alignright" width="300"] Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem[/caption] Ingredience: 2 salátové okurky, 400g kuřecích prsou (2 větší
Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

[caption id="attachment_3676" align="alignright" width="282"] Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem[/caption] Ingredience: 3 hrsti rukoly, 150g listového špenátu čerstvého, 1
Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

[caption id="attachment_3160" align="alignright" width="300"] Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem[/caption] Ingredience: 1 kapr(2-3kg), citron, pomeranč, sůl, pepř, 1 lilek,