450 g mrazené mrkve s hráškem, ½ lžičky soli, 3 vejce, 2 šálky zelených fazolek z konzervy, 30 zelených oliv, 1 šálek majonézy, 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky, 3 lžíce smetany, špetka soli, pepře, mleté papriky a cukru, 1 lžička citrónové šťávy
Mrkev s hráškem vsypeme do ¼ l osolené vody a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 8 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Zelené fazolky necháme odkapat. Olivy nakrájíme na kolečka. Rozmraženou zeleninu podusíme. Dvě vejce nakrájíme na kostičky a třetí vejce na osminky. Salátovou majonézu smícháme s petrželkou nakrájenou nadrobno, smetanou, solí, pepřem, mletou paprikou, cukrem, citrónovou šťávou a 2 lžícemi zeleninového vývaru a tím vším salát zalijeme. Salát zdobíme osminkami vajíčka natvrdo.
Doba přípravy: 35 min.