Domácí mexická klobása

Suroviny

  • 5 kg libového vepřového masa
  • 5 kg libovější části vepřového boku
  • 200 g kuchyňské soli
  • 100-120 g kořenícího přípravku na mexické klobásy
  • Vepřová střívka v kalibru 30/32 Případně je možné přidat zhruba
  • 20 gramů kutrovacího přípravku pro lepší vaznost směsi

 

Pracovní postup

  • Připravené maso nameleme na strojku s otvory od 6 do 8 mm
  • Namleté maso pořádně promícháme s kořením a ostatními ingrediencemi
  • Masovou směsí na klobásy naplníme připravená vepřová střívka
  • Klobásy povaříme zhruba 1 hodinu ve vodní lázni při teplotě 72 až 75 °C
  • Ohřáté klobásy zavěsíme do udírny na háčky, nebo je volně položíme na udící rošty a udíme je při teplotě 72-75 °C po dobu 6 až 8 hodin
  • Fotografie z uzení klobás v elektrické udírně Borniak

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *