Telecí nožička na rožni

1 telecí (zadní) nožička (pro 4 osoby počítáme asi s 1 ½ kg), několik lžic rostlinného oleje, trochu míchaného koření a pepře, sůl, zelená petrželka

Nožičku pevně připevníme na rožeň a posypeme ji míchaným kořením a pepřem. Pak masem otáčíme v dobře předehřátém grilu podle jeho tloušťky asi 1 ½ až 2 hodiny v mírném žáru. Zdá-li se nám povrch masa již příliš vysušený, potřeme griláž znovu dalším olejem. Dopadla-li zkouška propečenosti (viz str. 71) uspokojivé, oddělíme maso od kosti a podáváme je na předehřáté servírovací desce posypané solí a zelenou petrželkou.

Příloha: rýže, bílá veka, paprikový salát či jiné pikantní přílohy.

Doba přípravy: 2 hod. 20 min.

Related Posts

Grilovaná telecí roláda

Grilovaná telecí roláda

[caption id="attachment_4808" align="alignright" width="300"] Grilovaná telecí roláda[/caption] Ingredience: 300 g telecího masa, olivový olej, sůl, šunka, sterilovaný hrášek, vejce, větvička
Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa

Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů mletého masa

[caption id="attachment_3573" align="alignright" width="300"] Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa[/caption] Ingredience: 250g hovězího masa, 250g vepřového bůčku, 250g krůtího