Telecí rolka na rožni

1 kg telecího masa (ploché kusy z dobře odleželého hrudí), 50 g slaniny, trochu míchaného koření, mletá paprika, olej, sůl

Telecí maso naložíme (asi na 1 hodinu) do oleje. Po vyjmutí maso okořeníme, položíme na ně tenké plátky z připravené slaniny a vše svineme do úhledné podélné rolky (podélného válcovitého závitku) tak, že slanina zůstane uvnitř rolády. Tuto pečínku pečlivě upevníme na rožeň a – po předehřátí grilu – grilujeme asi 1 hodinu při středním žáru. Griládu občas potřeme ze všech stran zbytky oleje.

Příloha: kořeněný bramborový salát, hlávkový či jiný zelený salát.

Doba přípravy: 2 hod. 20 min.

Related Posts

Grilovaná telecí roláda

Grilovaná telecí roláda

[caption id="attachment_4808" align="alignright" width="300"] Grilovaná telecí roláda[/caption] Ingredience: 300 g telecího masa, olivový olej, sůl, šunka, sterilovaný hrášek, vejce, větvička
Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa

Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů mletého masa

[caption id="attachment_3573" align="alignright" width="300"] Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa[/caption] Ingredience: 250g hovězího masa, 250g vepřového bůčku, 250g krůtího