Ingredience: 800 g vepřové panenky, 20 sušených švestek, 60 ml slivovice, 2 celé badyány, 1 skořice vcelku, sůl, pepř, domácí grilovací koření, olivový olej.
Postup: Nejprve si do menší misky nalijeme slivovici, do které dáme badyán a skořici. Do slivovice pak dáme i sušené švestky, důkladně promícháme a necháme uležet 2 hodiny, aby do sebe dostatečně natáhly vlhkost. Panenku si rozdělíme na 4 válečky o váze 200 g. Pomocí špikovacího nože vytvoříme uprostřed kapsu, kam vměstnáme namočené švestky. V každém dílu masa by mělo být 5 švestek a měly by být uprostřed, po celé délce. Každý díl masa pak potřeme olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením ze všech stran. Necháme 2 hodiny uležet a pak vkládáme na rozpálený gril. Maso za občasného otáčení grilujeme 8-9 minut a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: grilované brambory s tymiánem
Zdroj – recepty z vepřové panenky