Ingredience: 800g vepřové kýty, 3 cibule, 2 papriky, 4 stroužky česneku, 200ml bílého vína, 2 mrkve, 1 petržel, 1 lžička nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl, 50g másla, hladká mouka, 4 bobkové listy
Postup: Den před grilováním je třeba připravit základ vinné omáčky, ve které necháme marinovat maso. Na polovině množství másla necháme zpěnit 1 cibulku s česnekem nakrájené nadrobno. Přidáme nastrouhanou mrkev a petržel a necháme zezlátnout asi 7 minut. Zalijeme bílým vínem a vodou a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Základ omáčky necháme vychladnout a pak do něj vložíme kostky vepřové kýty. Uložíme a necháme přes noc marinovat v chladu. Druhý den maso vyndáme z omáčky, omáčku propasírujeme do druhé pánve a vložíme na gril a opět přivedeme k varu. Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou šťávu zahustíme. Maso postupně napichujeme na grilovací jehly střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka a kostkami papriky. Můžeme vložit na gril. Za občasného otáčení špízy grilujeme po dobu 10-ti minut a po celou dobu grilování necháme přitvářet i šťávu. Servírujeme špízy, které poléváme šťávou.
Vhodná příloha: vařené brambory, rýže (když je omáčky více)