Ingredience: 250g hovězího masa, 250g vepřového bůčku, 250g skopového masa, 3 cibule, 1 hrst dlouholisté petrželky, ½ lžičky mletého koriandru, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, olej
Postup: Všechny druhy masa nameleme najemno a smícháme v misce. Přidáme nadrobno nakrájené 2 cibule a česnek. Maso dochutíme nasekanou petrželkou, koriandrem, kmínem, solí a pepřem a přidáme mletou papriku. Vše znovu důkladně promícháme a necháme uležet přes noc v chladu (přes noc se lépe propojí chutě mas). Druhý den maso vyndáme a tvoříme tyčinky, které potřeme olejem a vkládáme na gril. Tyčinky čevapčiči grilujeme 10 minut za častého otáčení. Servírujeme s hořčicí, nakrájenou cibulí na půlkolečka a rajčaty.
Vhodná příloha: chléb pita, vařené brambory
© diamant24 – Fotolia.com