6 porcí
1 hlávka květáku, 3 lžíce vinného octa, 500 g mladé mrkve, petrželka, ¾ litru vody, ½ lžičky soli, 3 vejce, 5 lžic majonézy, 3 lžíce kávové smetany
Květák vložíme na 30 minut růžičkami dolů do studené vody a přidáme 1 lžičku octa. Mrkev oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Petrželku také omyjeme, nakrájíme nadrobno a necháme chvíli přikrytou. Květák dáme odkapat, rozdělíme na růžičky a odřízneme košťál. Květák a mrkev vložíme do vařící vody, osolíme a povaříme asi 20 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Květák a mrkev položíme na síto a necháme vychladnout. Majonézu smícháme se smetanou a s octem. Růžičky květáku i mrkvové nudličky tím zalijeme. Salát posypeme petrželkou a zdobíme vejci nakrájenými na osminky.
Doba přípravy: 1 hod.