Postupinský květákový salát

6 porcí

1 hlávka květáku, 3 lžíce vinného octa, 500 g mladé mrkve, petrželka, ¾ litru vody, ½ lžičky soli, 3 vejce, 5 lžic majonézy, 3 lžíce kávové smetany

Květák vložíme na 30 minut růžičkami dolů do studené vody a přidáme 1 lžičku octa. Mrkev oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Petrželku také omyjeme, nakrájíme nadrobno a necháme chvíli přikrytou. Květák dáme odkapat, rozdělíme na růžičky a odřízneme košťál. Květák a mrkev vložíme do vařící vody, osolíme a povaříme asi 20 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Květák a mrkev položíme na síto a necháme vychladnout. Majonézu smícháme se smetanou a s octem. Růžičky květáku i mrkvové nudličky tím zalijeme. Salát posypeme petrželkou a zdobíme vejci nakrájenými na osminky.

Doba přípravy: 1 hod.

Related Posts

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

[caption id="attachment_3768" align="alignright" width="300"] Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem[/caption] Ingredience: 2 salátové okurky, 400g kuřecích prsou (2 větší
Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

[caption id="attachment_3676" align="alignright" width="282"] Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem[/caption] Ingredience: 3 hrsti rukoly, 150g listového špenátu čerstvého, 1
Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

[caption id="attachment_3160" align="alignright" width="300"] Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem[/caption] Ingredience: 1 kapr(2-3kg), citron, pomeranč, sůl, pepř, 1 lilek,