Ingredience: 800g vepřové kýty, 3 lžičky barevného pepře vcelku, sůl, domácí grilovací koření, kari, olej a marinádu.
Na tatarku: 50ml polotučného mléka, 100ml oleje, 1 menší cibulka, 2 nakládané okurky, 1 lžička hořčice, 1 lžička cukru, sůl, pepř
Postup: Nejprve si nakrájíme vepřovou kýtu na plátky s váhou cca. 200g. Plátky nařízneme v krajích a naklepeme hřbetem pěsti. Do misky smícháme směs oleje, grilovacího koření, rozdrceného pepře, kari a soli. Vše řádně promícháme a nalijeme na maso. Vše necháme uležet 3 hodiny v chladu. Mezitím si připravíme tatarku. Do misky si smícháme olej, mléko a lžičku hořčice. Pomocí tyčového mixéru mixujeme, než bude směl hustá a hladká. Poté ještě dochutíme přidáním nastrouhaných okurek, nadrobno nakrájené cibulky, soli, pepře, cukru a vše důkladně promícháme. Aby se zvýraznila její chuť můžeme přilít také nálev z okurek. Až bude tatarka hotová, můžeme vložit maso na gril. Steaky grilujeme 7 minut z obou stran a stále potíráme zbylou marinádou. Podobný postup a recept na grilované kotlety
© Jacek Chabraszewski – Fotolia.com
Vhodná příloha: pečené plátky brambor, hranolky