¼ celeru, 2 jablka, 2 lžíce strouhaného křenu, 1 lžička citrónové šťávy, ½ lžičky cukru, špetka soli, špetka papriky, 4 lžíce tvarohu, 2 lžíce kávové smetany, 8 plátků šunkového salámu (1 cm silných), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sekané petrželky
Celer okrájíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jaderník a rozstrouháme. Smícháme se strouhaným křenem, přidáme citrónovou šťávu, sůl, mletou papriku, tvaroh a kávovou smetanu. Kolečka salámu i se slupkou grilujeme tak dlouho, až se žárem prohnou do tvaru košíčků. Olej smícháme s petrželkou a vnitřní stranu košíčku několikrát potřeme. Košíčky naplníme připravenou směsí.
Příloha: chléb, zeleninový, rajčatový nebo okurkový salát.
Doba přípravy: 40 minut.
Košíčky můžeme pro změnu plnit také zeleninovým salátem s majonézou nebo zeleným hráškem z konzervy ohřátým na másle.