Plněné košíčky

¼ celeru, 2 jablka, 2 lžíce strouhaného křenu, 1 lžička citrónové šťávy, ½ lžičky cukru, špetka soli, špetka papriky, 4 lžíce tvarohu, 2 lžíce kávové smetany, 8 plátků šunkového salámu (1 cm silných), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sekané petrželky

Celer okrájíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jaderník a rozstrouháme. Smícháme se strouhaným křenem, přidáme citrónovou šťávu, sůl, mletou papriku, tvaroh a kávovou smetanu. Kolečka salámu i se slupkou grilujeme tak dlouho, až se žárem prohnou do tvaru košíčků. Olej smícháme s petrželkou a vnitřní stranu košíčku několikrát potřeme. Košíčky naplníme připravenou směsí.

Příloha: chléb, zeleninový, rajčatový nebo okurkový salát.

Doba přípravy: 40 minut.

Košíčky můžeme pro změnu plnit také zeleninovým salátem s majonézou nebo zeleným hráškem z konzervy ohřátým na másle.

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5