Šašlik s klobásou, slaninou a cibulí

Šašlik s klobásou, slaninou a cibulí

Šašlik s klobásou, slaninou a cibulí
Šašlik s klobásou, slaninou a cibulí

Ingredience: 300 g klobás nebo frankfurtských párků, 300 g anglické slaniny, 300 g šalotky, sůl, olivový olej, citrónová šťáva, cukr, grilovací koření, kečup

 

Postup: Šašlik je výraz, který se častokrát používá v bývalých zemích sovětského státu, avšak je to po našem normální špíz. Tento bude trochu neobvyklý tím, že je tam klobása, potažmo frankfurtský párek. Takže klobásu či už zmíněný frankfurtský párek si nakrájíme na menší kousky, to samé provedeme s anglickou slaninou a šalotku nakrájíme na plátky. Připravíme si směs, kterou budeme špízy potírat během grilování. Smícháme olivový olej, sůl, citrónovou šťávu, cukr a grilovací koření. Nyní si vezmeme jehlu a bude napíchávat suroviny v tomto pořadí – anglická slanina, párek, šalotka. Tohle se bude dít do té doby, než stačí jehla. Takto připravené špízy či šašliky pokapeme olivovým olejem a dáme na gril, kde začneme mírně grilovat. Během grilování potíráme špízy připravenou marinádou, a to velmi hojně. Nesmí zůstat suché ani jedno místečko. Když jsou šašliky hotové, vytáhneme je a dáme si na talíře. Můžeme si k nim dodat ještě kečup, případně jinou sladkou omáčku, která tyto šašliky úžasně doplní.

 

Vhodná příloha: pečivo, sladké omáčky

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5