Grilovaný bůček v paprikové marinádě

Grilovaný bůček v paprikové marinádě

Grilovaný bůček v paprikové marinádě
Grilovaný bůček v paprikové marinádě

Ingredience: 300 g vepřového bůčku, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, zelenina na ozdobu dle vlastního výběru, hořčice, křen či křenová pasta

 

Postup: Dneska je v módě zdravá výživa a bůček patří mezi masa, která nejsou zrovna podle tohoto formátu. Každému hned na mysli vyvstane, že je tučný, mastný a podobné asociace. Ovšem nemusí to být vůbec pravda, stačí si jen zakoupit méně prorostlý. Bůček si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokud se nám nepodaří sehnat méně prorostlý, tak se různé šlachy a to, co se nám nebude líbit, může odstranit odřezáním. Nyní si připravíme marinádu – olivový olej, sůl a mletá sladká paprika. Jelikož chceme v tomto případě jemnou sladkou marinádu, tak jsou to jenom tři suroviny. Necháme marinovat přes noc. Další den vytáhneme bůček z marinády a rozpálíme si gril. Maso na něj vložíme a tentokrát grilujeme jemně, v žádném případě zprudka. Hotový bůček si vyndáme a dáme na talíř. K němu si přidáme zeleninu na ozdobu dle vlastního výběru – může to být natrhaný hlávkový salát nebo rajčata překrájená na půlky či čtvrtky. Ještě si přidáme hořčici a trochu křenu či křenové pasty. Jak je vidět, tak i z masa jako je bůček, se dá připravit chutný a lahodný pokrm, jen se netřeba obávat.

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts