Ingredience:

5 kg uvařené šunky s kostí
1 lžíce oleje
40 Creek Whisky omáčka
40 Creek sauce
Mazání na šunku:
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce čerstvě nadrceného pepře
1 1/2 lžičky skořice
1 1/2 lžičky soli
Smíchejte a nechte na později.
40 Creek Whisky omáčka:
1/2 hrnku Forty Creek Whisky
1/2 hrnku jablečného moštu
1 lžíce tekutého medu
1 větvička skořice
Detaily receptu:
V pánvi smíchejte všechny ingredience. Provařte.
Nechte na mírném ohni asi 10 minut, pak dejte pryč větvičku skořice.
40 Creek mazání:
1/2 hrnku Forty Creek Whisky
1/2 hrnku hnědého cukru
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce tekutého medu
Detaily receptu:
Smíchejte všechny ingredience v pánvi. Provařte na mírném ohni asi 10 minut.
Vajíčko naplno rozpalte. Do spirály navršte dřevěné špalíky z ořešáku a zapalte je. Na gril namontujte nástavec, abyste získali vyvýšené patro. BGE rozpalte na 135°C.
Na šunce nařežte ostrým nožem mřížku. Olej vmasírujte do mřížky. Potřete šunku mazáním, aby se vsáklo do zářezů. Šunku dejte do vajíčka a dělejte hodinu.
Po hodině šunku potřete 40 Creek Whisky Mopping omáčkou. Použijte všechnu omáčku. Každou půl hodinu ještě natírejte 40 Creek mazáním. Počítejte s tím, že na každého půl kila budete potřebovat 15 minut vaření, maso by mělo mít teplotu 70°C.
Šunku po vyjmutí zabalte do alobalu na 10-15 minut a pak servírujte.