40 Creek uzená šunka

40 Creek uzená šunka

Ingredience:

40 Creek uzená šunka
40 Creek uzená šunka

5 kg uvařené šunky s kostí

 1 lžíce oleje

40 Creek Whisky omáčka

40 Creek sauce

Mazání na šunku:

2 lžíce hnědého cukru

1 lžíce čerstvě nadrceného pepře

 1 1/2 lžičky skořice

 1 1/2 lžičky soli

 Smíchejte a nechte na později.

 40 Creek Whisky omáčka:

1/2 hrnku Forty Creek Whisky

 1/2 hrnku jablečného moštu

1 lžíce tekutého medu

 1 větvička skořice

Detaily receptu:

V pánvi smíchejte všechny ingredience. Provařte.

Nechte na mírném ohni asi 10 minut, pak dejte pryč větvičku skořice.

40 Creek mazání:

 1/2 hrnku Forty Creek Whisky

 1/2 hrnku hnědého cukru

1 lžíce dijonské hořčice

 1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce tekutého medu

Detaily receptu:

Smíchejte všechny ingredience v pánvi. Provařte na mírném ohni asi 10 minut.

Vajíčko naplno rozpalte. Do spirály navršte dřevěné špalíky z ořešáku a zapalte je. Na gril namontujte nástavec, abyste získali vyvýšené patro. BGE rozpalte na 135°C.

Na šunce nařežte ostrým nožem mřížku. Olej vmasírujte do mřížky. Potřete šunku mazáním, aby se vsáklo do zářezů. Šunku dejte do vajíčka a dělejte hodinu.

Po hodině šunku potřete 40 Creek Whisky Mopping omáčkou. Použijte všechnu omáčku. Každou půl hodinu ještě natírejte 40 Creek mazáním. Počítejte s tím, že na každého půl kila budete potřebovat 15 minut vaření, maso by mělo mít teplotu 70°C.

Šunku po vyjmutí zabalte do alobalu na 10-15 minut a pak servírujte.

Related Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *