Ingredience: 800g vepřových jater, pepř, sůl, 200g kompotovaných brusinek, 50g másla, 1 šalotka, pomeranč, muškátový oříšek, špetka skořice, 1 bobkový list, 100ml bílého vína
Postup: Játra důkladně opláchneme od krve a pečlivě odstraníme veškeré cévy. Pak je můžeme nakrájet na plátky, které pouze opepříme z obou stran. Játra před tepelnou úpravou nikdy nesolíme, protože by byla tvrdá, solíme okamžitě po vyjmutí z grilu. Opepřená játra necháme hodinu uležet v chladu a mezitím si na gril dáme pánev, rozpustíme máslo a necháme zesklovatět, zalijeme vínem a kompotovanými brusinkami. Vše ochutíme špetkou muškátového oříšku, solí, skořicí, nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou a bobkovým listem. Necháme provářet 10-13 minut, než zhoustne. Mezitím si na gril můžeme dát také vepřová játra, která o obou stran grilujeme 4 minuty. Servírujeme játra přelitá omáčkou.
Vhodná příloha: pečená brambora v albalu