Ingredience: 600g vepřové pleci, 4 středně velké krevety, 4 jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce cukru, 200 ml
červeného vína, sůl, pepř, 4 snítky tymiánu, 1 citron, olej
Postup: Vepřové maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Do misky také přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky a najemno nakrájený česnek a tymián. Vše důkladně promícháme, zakápneme olejem a necháme 3 hodiny marinovat v chladu. Mezitím si připravíme 4 kusy alobalu. Směs z vepřového masa si vložíme doprostřed alobalu a zabalíme, jako bonbón. Maso vložíme na rozpálený gril a grilujeme 12 minut. Krevety si mezitím očistíme, osolíme a vložíme také na gril, ale jen na 3 minuty z každé strany. Na grilu si v pánvi necháme zkaramelizovat cukr, který zalijeme červeným vínem a necháme zredukovat. Vinný přeliv se redukuje asi 5 minut. Všechny postupy je třeba dokončit najednou. Maso vyndáme z alobalu opatrně, abychom nepoškodili tvar válečku. Dáme na talíř, navrch položíme grilovanou krevetu, kterou zakápneme citronovou šťávou a přelijeme omáčkou z červeného vína.
Vhodná příloha: grilovaná zelenina, pečivo