Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, pepř, černé pivo, sójová omáčka, worcester, koriandrová semínka, bílý jogurt, med, máta, perlivá minerálka, javorový sirup, mletá skořice, kakaový prášek, vývar z žeber či jiný – ne z kostky, brambory, plnotučná hořčice, cibule, cukr, bílý jogurt
Postup: V tomto receptu, či spíše v marinádě bude spousta surovin nejrozmanitějších chutí a vůní, mnohokrát neobvyklých vzhledem k jatečnému původu masa, takže se hned pustíme do jeho přípravy. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, černé pivo, sójová omáčka, worcester, koriandrová semínka, bílý jogurt, med, máta, perlivá minerálka, javorový sirup, mletá skořice, kakaový prášek a vývar. V této směsi necháme vepřová žebra marinovat 72 hodin – tři dny. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády, vložíme na gril a zprudka grilujeme. Hotová si vyndáme, dáme na talíře a připravíme si přílohu. K masu si připravíme hranolky z brambor. Brambory si oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na požadované tvary. Vkládáme je osolené do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci, případně jak je kdo zvyklý smažit. Hotové si vyndáme na talíř s ubrouskem a necháme okapat. Připravíme si omáčku k namáčení. Smícháme plnotučnou hořčici, cibuli nakrájenou nadrobno, cukr, olivový olej a bílý jogurt. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
Vhodná příloha: hranolky, omáčky