Ingredience: 300 vepřových žeber, sůl, olivový olej, citrón, pepř, mletá sladká paprika, grilovací koření, med, rajčata, ananas, pomeranč, limetka, tabasco, majoránka, bazalka, plnotučná hořčice, světlé pivo, bílé víno
Postup: Drtivá většina lidí je zvyklá u vepřových žeber na klasické grilovací chutě. Dneska to bude ale jinak, protož v marinádě bude takové množství chutí a směsí, že to možná někomu bude připadat až přehnané, ale na druhé straně, proč nevyzkoušet klasický recept trochu jinak – takže se hned pustíme do toho. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, grilovací koření, med, rozmixovaná rajčata, citrónovou šťávu, ananasovou šťávu, pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, tabasco, majoránku, bazalku, plnotučnou hořčici, světlé pivo a bílé víno. Je to opravdu až extrémní směs, nicméně výsledek bude stát za to. V takto připravené směsi necháme vepřová žebra 24 hodin. Když uplyne tato doba, rozpálíme si gril, žebra ještě pokapeme olivovým olejem, vkládáme a grilujeme zprudka po všech stranách. Když jsou žebra hotová, tak je vyndáme, dáme na talíř a můžeme podávat. Jelikož se jedná, jak už bylo řečeno o směs nejrůznějších chutí, je dobré si dát na přílohu lehčí zeleninové saláty, případně pečivo.
Vhodná příloha: saláty, pečivo