Ingredience: 300 g masa – mix, sůl, olivový olej, sůl, pepř, med, sójová omáčka, citrónová šťáva, grilovací koření, rajčata, ocet, petrželka, větvička rozmarýnu nebo tymiánu
Postup: Tohle bude drobátko složitější, ale nijak hrozné nebo k nepochopení. Maso si jako vždycky omyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, citrónová šťáva, sójová omáčka, med a grilovací koření. Naložíme ho na tentokrát delší dobu, než je obvyklé – 48 hodin. Další den si rozpálíme gril a maso ugrilujeme zprudka po obou stranách. Pokud by někdo chtěl, může použít mi masa, záleží na tom, kdo má jaké rád. Dále si nachystáme rajčata, která si omyjeme a necháme usušit, protože budou jako obloha. Část si jich ale necháme na pepřovou omáčku. Tu si připravíme tak, že rajčata si umeleme, dáme je do misky, přidáme pepř, sůl a ocet. To vše si pořádně promícháme a na závěr do ní ještě vsypeme petrželku nakrájenou velmi nadrobno. Znovu promícháme a omáčka je hotová. Nyní už můžeme servírovat. Na talíř si dáme maso, okolo něj rajčata vcelku nebo překrájená na menší kousky a okolo také větvičku rozmarýnu nebo tymiánu a pepřová omáčka se může nechat v misce, anebo se rozdělit přímo na talíře k masu.
Vhodná příloha: hranolky