Ingredience: 300 g vepřových kotlet, sůl, olivový olej, petrželka, saturejka, tymián, sterilovaná kukuřice, plnotučná hořčice, rajčata, hrušky – kompot, citrón, ořechy, rozinky, bílý jogurt
Postup: Vepřové kotlety jsou pro některé ne příliš oblíbeným masem na tepelnou přípravu, protože mají trochu tužší strukturu. Dnes se bude marináda na ně připravená dělat z drtivé většiny zelených surovin. Takže se hned směle vrhneme na přípravu. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto přísad – olivový olej, sůl, petrželka nasekaná nadrobno, saturejka nasekaná nadrobno, tymián též nasekaný nadrobno, rozmixovaná sterilovaná kukuřice a plnotučná hořčice. Jedná se o výraznou a zvláštní marinádu, ale proč by se nemohlo zkusit něco nového. V této směsi necháme maso marinovat celou noc. Další den si rozpálíme gril a vkládáme vepřové kotlety, které grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř a můžeme podávat, ovšem ještě je na řadě příloha. Připravíme si sladko-ovocný salát. Rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na kolečka. Hruškový kompot scedíme a nakrájíme hrušky na plátky. Hrušky a rajčata dáme do misky, pokapeme citrónovou šťávou, přisypeme nasekané ořechy, spařené rozinky a na závěr ještě bílý jogurt. Promícháme a podáváme k masu. Ještě si můžeme uvařit brambory jako větší přílohu.
Vhodná příloha: saláty, kompoty, brambory