Ingredience: 800g vepřového bůčku, 6 stroužků česneku, sůl, pepř
Na domácí BBQ omáčku: 400 g rajčatového pyré, 1 větší cibule, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce kompotovaných brusinek, 2 bobkové listy, 2 lžíce worcesterové omáčky, mletý pepř, sůl, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje.
Postup: Vepřový bůček nakrájíme na plátky. Pokud je s kostí, nakrájíme na jednotlivé kosti. Do misky si prolisujeme 6 stroužků česneku, zakápneme trochou vody a utřeme se solí a pepřem. Tuto směs vetřeme do jednotlivých částí masa a dáme do chladu uležet na 3 hodiny. Na rozpálený gril mezitím vložíme grilovací pánev a na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme ocet a necháme polovinu jeho množství vypařit. V tu chvíli přidáme worcesterovou omáčku a rajčatové pyré s prolisovaným česnekem. Přidáme kompotované brusinky, sůl, pepř a necháme 10 minut provářet. Mezitím si na gril můžeme vložit jednotlivé kusy bůčku, které grilujeme 5 minut o obou stran. Servírujeme plátky masa polité domácí BBQ omáčkou.
Vhodná příloha: chléb, hranolky
zdroj http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/grilovany-bucek-v-pivni-marinade/