Ingredience: 300 vepřového krku, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, česnek, pepř, plnotučná hořčice, brokolice, tvrdý sýr, máslo, brambory, cibule, petrželka
Postup: Vepřový krk nepatří zrovna mezi favority grilování v české kotlině. Nicméně když už jednou je, tak proč ho také nevyužít. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto přísad – olivový olej, utřený česnek, sůl, pepř, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice. V této směsi necháme maso tři dny, čili 72 hodin. Po uplynutí této doby ho vyndáme z marinády, rozpálíme si gril a zprudka grilujeme. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme ozdobit zelenou bylinkou dle vlastního výběru. Nyní si připravíme přílohu k tomuto masu. Brokolici si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozebereme ji na růžičky či si uděláme vlastní porce a dáme ji na alobal. Poklademe ji plátky másla a posypeme tvrdým strouhaným sýrem. Alobal se zabalí a takto připravená brokolice se griluje doměkka. Na doplnění už si uděláme jednoduché brambory. Ty si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme je klasicky – osolené vařit. Když jsou uvařené, scedíme je a vmícháme do nich jemně nakrájenou cibulku a též najemno překrájenou petrželku. Podáváme k připravenému krku a brokolici.
Vhodná příloha: zelenina, brambory