Ingredience: 2 vepřová kolena, 4 lžíce medu, 1 lžička drceného chilli, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce sladké chilli omáčky, hrst tymiánu, sůl, pepř, 2 červené cibulky, 6 stroužků česneku olej
Postup: Nejprve vepřová kolena řádně omyjeme a osušíme. Jemnými zářezy narušíme strukturu kůže asi na sedmi místech. Do misky si připravíme směs najemno nasekané cibulky, prolisovaného česneku, soli a 3 lžiček vody. Vše promícháme a tuto směs vetřeme do zářezů ve vepřovém koleni. V druhé misce si smícháme hořčici, med, sladkou, chilli omáčku, 4 lžíce oleje, chilli, nasekaný tymián, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a touto směsí potřeme koleno ze všech stran. Pak kolena zabalíme do alobalu a necháme uležet přes noc na chladném místě. Druhý den maso napíchneme na rožeň a i s alobalem vkládáme nad gril. Rožníme v alobalu 40 minut a alobal pak sundáme a grilujeme dalších 15 minut, aby se vytvořila elegantní křupavá kůrka. V průběhu grilování můžeme potírat maso zbylou marinádou. Viz další recept na pečené vepřové koleno na zabijačky.cz
Vhodná příloha: čerstvý chléb, nakládaná okurka, hořčice, křen