Svatomartinské karbanátky na grilu

Svatomartinské karbanátky na grilu

Svatomartinské karbanátky na grilu
Svatomartinské karbanátky na grilu

Ingredience: 600g mletého vepřového masa (libové), 100g vepřového sádla, 3 rohlíky, 150ml bílého Svatomartinského vína, 50ml mléka, špetka nového koření, špetka muškátového oříšku, 1 citron, sůl, pepř, 50g strouhanky, 50g hladké mouky, 1cibule, 2 vejce

 

Postup: Rohlíky necháme 10 minut namočené v bílém víně, Po nasáknutí je rozmělníme do mletého masa ( viz návod na mleté maso na karbanátky) . Do masa také přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Přidáme drcený muškátový oříšek a nové koření, najemno nasekáme cibulku a také přidáme k masu. Vše důkladně promícháme a necháme uležet 2 hodiny. Po uležení ještě do masa přidáme strouhanku a mouku, jinak by se karbanátky rozpadly. Tvoříme karbanátky, které před vložením na gril potřeme čistým olejem. Grilujeme 6 minut z obou stran. Při otočení znovu potřeme olejem.

 

Vhodná příloha: Šťouchané brambory

Related Posts