Ingredience: 800g vepřové kotlety bez kosti, 200g čerstvých červených hroznů, 100ml červeného vína, 20g másla, 1 červená cibulka, sůl, pepř, špetka kari
Postup: Vepřovou kotletu zbavíme vrchní blány, nakrájíme na 4 stejné plátky, které jemně naklepeme paličkou. Polovinu množství červených hroznů vymačkáme na šťávu, kterou smícháme s polovinou množství vína. Do této směsi přidáme špetku kari a vložíme do ní plátky masa osolené a opepřené z obou stran. Necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den na rozpálený gril vložíme grilovací pánev a necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou mrkev. Pak přidáme druhou polovinu hroznů (tentokrát vcelku) a zalijeme zbytkem vína. V tom okamžiku můžeme dávat na gril i plátky masa, které grilujeme 4 minuty z každé strany. Při grilování potíráme zbylou marinádou. Obsah pánve necháme dusit po celou dobu grilování masa. Maso pak servírujeme přelité obsahem pánve s podušenými hrozny. Zkuste i další recepty na grilované vepřové kotlety
Vhodná příloha: grilované nebo opečené brambory
foto © Viktorija – Fotolia.com