Ingredience: 4 plátky vepřové krkovice (cca 150g), 2 jarní cibulky, 1 pórek, 2 růžičky brokolice, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, olej, sůl, pepř, rozmarýn, bazalka
Postup: Plátky vepřové krkovice zbavíme okrajových blan a lehce na kraji nařízneme. Veškerou zeleninu, kterou máme připravenou si nakrájíme nadrobno. Pak maso osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a bazalku a zasypeme nakrájenou zeleninou. Vše zakápneme olejem, promícháme, přikryjeme a necháme marinovat přes noc. Poté maso vyjmeme, očistíme od zeleniny a vkládáme na rozpálený gril. Zeleninu si vložíme do pánve na gril, orestujeme, zalijeme trochou vody a necháme dusit po celou dobu grilování masa. Maso grilujeme 6 minut z obou stran. Při servírování dáme dušenou zeleninu pod plátek masa.Postup je možné použít i na další recepty z krkovice nebo vepřových kotlet
Vhodná příloha: pečené brambory