Ingredience: 4 kusy vepřové panenky o váze 200g, 1 pomeranč, 1 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička vinného octa, 2 lžíce medu, špetka olivového oleje, sůl, pepř, 2 snítky rozmarýnu
Postup: Vepřovou panenku opláchneme a osušíme. Ze všech stran osolíme a opepříme. Do misky si smícháme oba druhy hořčice, vinný ocet, med, pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru, nasekaný rozmarýn, a trochu olivového oleje. Důkladně promícháme, aby se všechny chutě a ingredience spojily. Marinádou potíráme panenku, kterou vložíme do misky a v chladném místě necháme přes noc marinovat. Druhý den panenku dáme na rozpálený gril, kde ji grilujeme za občasného otáčení 8-10 minut. Při grilování maso potíráme zbylou marinádou z misky. Servírujeme překrojenou panenku, aby byla vidět struktura masa.
Další tipy, jak se připravuje vepřová panenka, najdete na webu o zpracování vepřového masa Zabijačky.cz
Vhodná příloha: pečené brambory v alobalu a tvaroh s nasekanou pažitkou