Vepřová roláda plněná špekem, paprikami a červenou cibulí

Vepřová roláda plněná špekem, paprikami a červenou cibulí

Vepřová roláda plněná špekem, paprikami a červenou cibulí
Vepřová roláda plněná špekem, paprikami a červenou cibulí

Ingredience: 700g vepřové plece vcelku, 2 červené cibulky, 200g paprik, 50g uzené slaniny, 5 stroužků česneku, snítka rozmarýnu, sůl, pepř, 50g másla

 

Postup: Vepřovou plec si rozřízneme tak, aby nám vznikl velký plát masa na roládu. Prolisovaný česnek utřeme se solí a potřeme jím vnitřní stranu rolády. Pak ještě maso osolíme a opepříme z obou jeho stran. Maso vložíme do mísy, přidáme nasekaný rozmarýn, zakápneme olejem a necháme marinovat v chladu do druhého dne. Druhý den si na rozpálený gril vložíme tyčinky slaniny a kolečka cibule. Obojí necháme orestovat 1-2 minuty z každé strany. Pak poklademe plátky slaniny na maso, přidáme grilovanou cibuli, nakrájené papriky na tyčinky a roládu zabalíme. Roládu zavážeme pevnějším provázkem, poklademe máslem, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Grilujeme 35 minut v alobalu a poté alobalu sundáme. Necháme ještě 15 minut opéct na grilu bez alobalu a můžeme sundat. Nakrájíme roládu na plátky a můžeme servírovat.
Alternativně je možné použít i vepřovou panenku viz recept na grilovanou panenku na zabijačky.cz – tu ale neupravujeme jako roládu, ale dlouhým úzkým nožem jí podélně nařízeneme

 

Vhodná příloha: grilované brambory, pečivo

Related Posts