Ingredience: 2kg vepřových žeber s kostí, 8 velkých lžic medu, 1 čerstvá chilli paprička, 1 sušená chilli paprička, 8 lístků bazalky, sůl, pepř, 1dcl černého piva, olej
Postup: Vepřová žebírka nejprve řádně omyjeme pod tekoucí vodou. Nakrájíme vždy tak, aby na jednotlivých porcích bylo vždy jen jedno žebro. Hostům se tak budou žebírka lépe konzumovat, když nebudou muset sami odlamovat kosti. Pokud máme žebírka naporcovaná, můžeme připravit marinádu. Tu připravíme smícháním medu, černého piva, nadrobno nasekaných chilli papriček, nasekané bazalky, soli, pepře a špetky oleje. Do této marinády vložíme vepřová žebra a necháme marinovat minimálně přes noc, aby se chuť dostala řádně do masa. Druhý den maso vkládáme na rozpálený gril, kde z každé strany necháme grilovat do té doby, než začne med karamelizovat. Přibližně 3 minuty z každé strany podle intenzity žáru. Med by neměl zčernat, aby nezhořkl a nezkazil celou chuť.
Vhodná příloha: chléb
© amenic181 – Fotolia.com