Vepřové na grilu s meruňkovou omáčkou

Vepřové na grilu s meruňkovou omáčkou

Vepřové na grilu s meruňkovou omáčkou
Vepřové na grilu s meruňkovou omáčkou

Ingredience: 300 vepřového masa, sůl, meruňky – kompotované nebo čerstvé, hnědý cukr, olivový olej, petrželka, sušené oregano, sušený tymián, chilli koření

 

Postup: Vepřové maso v tomto receptu nebude marinované, nýbrž potírané omáčkou, a to dosti speciální – sladkou. Můžeme se podívat na přípravu. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si tentokrát ne marinádu, ale omáčku, se kterou budeme maso během grilování potírat. Vezmeme si meruňky, buď čerstvé, nebo kompotované, případně když to jinak nepůjde, tak džem, ale to už jedině jako poslední východisko. Pokud jsou čerstvé nebo kompotované, musí se překrájet nebo ještě lépe rozmixovat. Čerstvé se navíc musí ještě omýt pod tekoucí vodou a osušit. Do meruněk přidáme hnědý cukr, sůl, olivový olej, petrželku překrájenou na menší kousky, oregano, tymián a chilli koření. Omáčka se velmi důkladně promíchá. Vepřové maso zastříkneme olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril, kde začneme grilovat mírně. Během grilování začneme maso potírat připravenou omáčkou. Čím více jí na masu během přípravy ulpí, tím to bude lepší. Hotové maso si vytáhneme na talíře a můžeme podávat s lehčími zeleninovými saláty či vařenými bramborami.

 

Vhodná příloha: zeleninové saláty, brambory

Related Posts