Ingredience: 800g vepřové krkovice, 150g sušených hříbků, 2 pytlíky rýže, 4 papriky, kmín, sůl, pepř, 1 cibule, olej
Postup: Nejprve si namočíme sušené hříbky do vody. Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Namočené hříbky scedíme a poklademe na maso. To vložíme do misky, zakápneme olejem a necháme marinovat přes noc. Druhý den si dáme vařit osolenou vodu na rýži. Když se voda vaří, dáme do ní rýži, také hříbky z masa a oloupanou cibuli vcelku. Když je rýže uvařená, scedíme vodu a cibuli a hříbky nakrájíme na menší kousky. Rýži vysypeme ze sáčků a smícháme s hříbky a cibulí. Z paprik odřízneme jejich vrchní část se stonkem a řádně je vypláchneme. Vnitřek paprik plníme houbovou rýží a přiklopíme odříznutou částí. Vše pak zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Ve stejnou chvíli na gril vložíme také plátky masa, které grilujeme z obou stran 7 minut. Při podávání jen rozbalíme papriku z alobalu a dáme na talíř k masu.