Křupavé sýrové chlebíčky

6 housek, 200 g vařené šunky, 100 g másla nebo ztuženého pokrmového tuku, 150 g sýra, špetka pepře, 2 žloutky.

Housky rozpůlíme a odstraníme vnitřní měkké části. Šunku rozkrájíme na plátky nebo menší kostičky. Máslo necháme zpěnit a smícháme s nakrájenou šunkou, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a žloutky. Vzniklou náplň rozdělíme do vyhloubených spodních částí housek a přikryjeme horními částmi. Grilujeme v předem vyhřátém elektrickém grilu tak dlouho, až jsou housky hezky dozlatova a křupou. Křupavé housky můžeme upéci i přímo v pečící troubě při teplotě asi 300 °C, popř. i na roštu nad žhavým dřevěným uhlím, ovšem ne v prudkém žáru (nejlépe odstíněné hliníkovou fólií).

Doba přípravy: 20 min.

Related Posts

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

[caption id="attachment_3946" align="alignright" width="300"] Kynuté indické placky se sýrem Gouda[/caption] Ingredience: ¾ hrnku vlažného mléka, 3 hrnky hladké mouky, lžička

Bageta s bylinkovým pestem

Ingredience: 4 předpečené francouzské bagety, 4 stroužky česneku Na pesto: olivový olej, 1 jarní cibulka, 12 lístků bazalky, lístky rukoly,