6 housek, 200 g vařené šunky, 100 g másla nebo ztuženého pokrmového tuku, 150 g sýra, špetka pepře, 2 žloutky.
Housky rozpůlíme a odstraníme vnitřní měkké části. Šunku rozkrájíme na plátky nebo menší kostičky. Máslo necháme zpěnit a smícháme s nakrájenou šunkou, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a žloutky. Vzniklou náplň rozdělíme do vyhloubených spodních částí housek a přikryjeme horními částmi. Grilujeme v předem vyhřátém elektrickém grilu tak dlouho, až jsou housky hezky dozlatova a křupou. Křupavé housky můžeme upéci i přímo v pečící troubě při teplotě asi 300 °C, popř. i na roštu nad žhavým dřevěným uhlím, ovšem ne v prudkém žáru (nejlépe odstíněné hliníkovou fólií).
Doba přípravy: 20 min.