Ingredience: 650g bůčku v celku, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, rozmarýn, drcený kmín, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje
Postup: Nejprve musíme udělat drobná nakrojení do kůže bůčku. Na povrchu nakrájíme bůček do tvaru mříže, aby se poté lépe propékal i dovnitř. Uprostřed masa si ze strany uděláme tenkým nožem kapsičky, do kterých vkládáme cibuli pokrájenou na čtvrtky. Do malé misky si prolisujeme stroužky česneku, přidáme sůl, kmín, pepř, mletou papriku, nasekaný rozmarýna zakápneme olejem. Tuto směs promícháme a potřeme s ní celé prošpikované maso. Poté maso zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc uležet. Druhý den maso vložíme na rozpálený gril nejprve stranou s kůží a grilujeme 15-20 minut na mírném ohni. Délka grilování se odvíjí podle tloušťky masa. Při grilování cibule uvnitř masa zesládne a dodá mu lepší chuť. Podobně lze recept použit i na další grilované vepřové – například silně prorostlou vepřovou krkovici
© Brebca – Fotolia.com
Vhodná příloha: Chléb a křen