Ingredience: 300 g klobás, 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, plnotučná hořčice, zakysaná smetana, kečup, mletá sladká paprika, worcester, hnědý cukr, ocet, malinový džem, bílé víno, cukr moučka, švestková povidla, med, sójová omáčka, chilli koření, zelenina na ozdobu
Postup: V tomto receptu se budou grilovat jakoby dva druhy, ale každý na jiný způsob. Takže začneme s masem jako vždycky. Klobásy nemusíme omývat, ale vepřová maso pod tekoucí vodou a ano a také ho osušíme. Připravíme si marinádu na maso – slunečnicový olej, sůl a plnotučná hořčice. Je to velmi snadné a v této marinádě necháme maso tři dny – 72 hodin. Na klobásy si nachystáme směs na potírání. Bude se skládat ze slunečnicového oleje, soli a rajského protlaku. Po uplynutí marinovací lhůty si rozpálíme gril a na něj vložíme maso vytažené z marinády, které grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř. Klobásy si pokapeme olejem a vložíme na gril, kde během grilování potíráme na ně nachystanou směsí. Hotové si vyndáme k masu a připravíme si omáčky. Na klobásy to bude tato – smícháme si zakysanou smetanu, kečup, mletou sladkou papriku, hnědý cukr, worcester, sůl a ocet. Směs důkladně promícháme a nyní k omáčce na maso. Rozmícháme si malinový džem s bílým vínem, cukrem moučkou, přidáme švestková povidla, med, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Důkladně promícháme a podáváme. Vše můžeme ozdobit zeleninou podle vlastního výběru.
Vhodná příloha: omáčky, pečivo