Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, mletá pálivá paprika, mletý pepř, česnek, černé pivo, gin, cider, chilli koření, vodka, kurkuma, čerstvá petrželka, sterilovaná červená paprika, mrkev, pomeranč, citrón, kompotované meruňky, cukr, kondenzované mléko, smetana ke šlehání 33 %
Postup: Tento recept ocení nejspíš muži, protože to bude jak alkoholové, tak i docela ostré. Takže začneme s masem jako vždycky. Omyjeme žebra pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si ostrou alkoholovou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, česnek, černé pivo, gin, cider, chilli koření, vodku, mletou pálivou papriku a kurkumu. V této směsi necháme žebra tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby si maso vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř, ozdobíme nakrájenou petrželkou a opravdu najemno nasekanou sterilovanou červenou paprikou. Nyní si budeme připravovat přílohu. Jelikož je maso velká síla, musí se něčím srazit, a to salátem. Mrkev a pomeranč oloupeme a spolu s citrónem si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mrkev nahrubo nastrouháme, dále přidáme nakrájený pomeranč a meruňky na kousky, osolíme, přisypeme cukr, zakapeme citrónovou šťávou, promícháme se Salkem, pro mladší ročníky kondenzovaným mlékem a smetanou ke šlehání. Salát se ještě jednou promíchá, tzv. nadvakrát a může se podávat k alkoholickým žebrům. Kdo by tam nechtěl mrkev, může ji úplně vynechat nebo si dodat ještě jeden druh ovoce.
Vhodná příloha: saláty, zelenina