Červená grilovaná žebra

Červená grilovaná žebra

Červená grilovaná žebra
Červená grilovaná žebra

Ingredience: 300 g masa, sůl, olivový olej, pepř, mletá sladká paprika, rajský protlak, kečup, červené víno, plnotučná hořčice, česnek, zakysaná smetana, chilli koření, křenová pasta

 

Postup: Tento recept je tzv. čistě červený nebo lépe řečeno, hlavními složkami jsou suroviny s červenou barvou, co se týká marinády. Žebra si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Naložíme si je do marinády, smíchané z těchto ingrediencí – olivový olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika, rajský protlak, můžeme ještě přidat kečup, aby se zvýraznili chutě, červené víno a plnotučná hořčice. V této marinádě necháme žebra přes celou noc, protože čím déle v ní budou, tím více se do nich tzv. natáhne. Druhý den si rozpálíme gril, žebra na něj vložíme a grilujeme zprudka. Během grilování můžeme ještě potírat marinádou, pokud nějaká zbyla. Hotová žebra vytáhneme a dáme si na talíř. Připravíme si k nim omáčku. Smícháme olivový olej, zakysanou smetanu, plnotučnou hořčici, chilli koření a křenovou pastu. Je to sice hodně štiplavé, nicméně se to k těmto žebrům hodí. Pokud by někdo chtěl srazit ty pálivé chutě, může si dát jemnější přílohu v podobě brambor, pečiva či rýže. Rýže se úplně k žebrům nehodí, ale v Asii by to člověk bez problémů v tomto seskupení dostal.

 

Vhodná příloha: dipy, brambory, rýže, pečivo

Related Posts